Y H T E Y S T I E D O T

TMI SENJA RAPILA

Y-TUNNUS: 2712954-1
 

SENJA@SENJARAPILA.COM

+358 443356108

ESPOO, FINLAND

elä; naura ja rakasta.

      rakasta itseäsi ja muita ympärilläsi.

                ikuista muistot ja elä ne uudelleen.

U S E I N  K Y S Y T Y T  K Y S Y M Y K S E T

Voitko tulla asiakkaan kotiin kuvaamaan? 
Totta kai. Jos on tarvetta, voin ottaa myös liikuteltavan studion mukaan. Näin asiakas voi pysytellä esimerkiksi lapsikuvauksissa omalla mukavuusalueellaan, eikä koko katrasta tarvitse kuljettaa ennestään tuntemattomaan ja ehkä lapsellekin pelottavaan paikkaan, missä voi jännittää. Kotona lapset uskaltavat olla iloisia ja vilkkaita, omia itsejään!

Saanko itselleni kaikki kuvat, mitä kuvauksissa otetaan?

Valitettavasti et. Kuvat ovat otettaessa raakatiedostoja (RAW), joita en luovuta asiakkaille. Asiakas saa itselleen ainoastaan valitsemansa kuvat muokattuina ja viimeisteltyinä.

Pitääkö valokuvaajan nimi mainita sosiaalisessa mediassa julkaistujen kuvien yhteydessä?

Valokuvaajan nimi tulee mainita aina kun kuvia julkaistaan sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa tai Instagramissa.

Mistä kuvauspakettien hinnat koostuvat?

Valokuvien hinta koostuu tehdystä työstä: asiakkaalle näkyvästä ja sen lisäksi näkymättömästä osasta. Tähän sisältyvät muun muassa  valmistelu, kuvausaika, kuvien esivalikointi, kuvanmuokkaus ja asiakaspalvelu.

Saako sinulta ostettua lahjakorttia?
Kyllä. Lahjakortin voi saada PDF-tiedostona tai vaihtoehtoisesti perinteisesti fyysisenä korttina. Postitan kortin ostajalle heti maksusuorituksen vastaanottamisen jälkeen kauniissa kirjekuoressa, tai kortin voi myös hakea minulta suoraan Espoosta.

Otatko studiokuvia?

Sovittaessa, mutta mielelläni hyödynnän Suomen kaunista luontoa ja luonnonvaloa kuvauksissani.

Voiko kuvauksen yhteyteen ostaa meikkaaja-kampaaja -palvelun?

Kyllä, kysy enemmän sähköpostitse!

 

Y L E I S E T   E H D O T   L Y H Y E S T I

 • Hinnastossa olevat hinnat ovat portfoliohintoja, eli mainitulla hinnalla asiakas hyväksyy valokuvien käyttämisen ja julkaisun valokuvaajan portfoliossa, näyttelyissä jne. (käyttö määritellään tarkemmin asiakkaalle annetuissa sopimusehdoissa).
   

 • Varauksen yhteydessä tai viimeistään ennen valokuvausta asiakas/asiakkaat lukevat, hyväksyvät ja allekirjoittavat Tmi Senja Rapilan laatimat, valokuvauksen tarkemmat sopimusehdot. 
   

 • Henkilötietolaki edellyttää kuvattavan suostumuksen kuvien julkaisemiseen, alaikäisen kuvattavan suostumuksen antaa alaikäisen huoltaja. Suostumus kattaa täyden käyttöoikeuden valokuvaajalle.
   

 • Ostettu lahjakortti on voimassa määrätyn ajan (6 kuukautta). Lahjakorttia ei voi perua tai palauttaa oston jälkeen. Ajanvaraus on tehtävä viimeistään kolme (3) viikkoa ennen lahjakortin päättymispäivää. 
   

 • Valokuvaajan nimi (Senja Rapila) on mainittava kuvien julkaisun yhteydessä tekijänoikeuslaissa mainitulla tavalla, ellei toisin sovita.
   

 • Valokuvan muuntelu tai manipulointi, tai vain sen yksittäisen osan käyttö, on kielletty ilman valokuvaajan lupaa.

 

 • Kaikki hinnanmuutokset pidätetään. Hinnat ovat voimassa toistaiseksi.

   

Huomaathan, että  valokuvaus voidaan toteuttaa vasta sen jälkeen, kun ASIAKAS on lukenut ja hyväksynyt Tmi Senja Rapilan laatimat sopimusehdot. Asiakas saa mahdollisuuden tutustua tarkempiin sopimusehtoihin varauksen yhteydessä. Valokuvaussopimus allekirjoitetaan viimeistään ennen valokuvauksen suorittamista, joka turvaa asiakkaan ja valokuvaajan oikeudet. Valokuvausta ei suoriteta ilman erillistä sopimusta. Jos asiakas kieltäytyy allekirjoittamasta sopimusta alle 48 tunnin sisällä valokuvauksesta, katsotaan se varatun ajan perumiseksi ja valokuvaaja voi veloittaa asiakkaalta 50 % valokuvauksen hinnasta.

 

K U V A U K S I I N  V A L M I S T A U T U M I N E N

Tullessasi kuvattavaksi valitse päällesi vaatteet, joissa tunnet olosi mukavaksi. Jos haluat jotain erityistä päällesi, jotain arjesta poikkeavaa, voit kysyä valokuvaajan mielipidettä. Esimerkiksi juhlavaatteiden pukeminen kuvauksiin voi olla hauska piriste erityisesti mustavalkoisiin kuviin. Jos haluat kuvaksista vielä erityisemmät, voit varata kuvauksiin mukaan kampaaja-meikkaajan, joka pitää huolta ulkonäöstäsi kuvausten aikana.

Lapsi- ja perhekuvauksessa vanhempien kannattaa miettiä kokonaisuutta. Haluatteko perhekuvauksissa koko perheelle yhtenäiset värit tai asukokonaisuudet? Pieniä lapsia kuvatessa kannattaa ottaa lapsen lempilelu mukaan, jotta kuvaus ei jännitä niin paljon. En itse omista kuvausrekvisiittaa lapsille, mutta voit tuoda sellaista mukanasi. Voit myös kysyä valokuvaajan mielipidettä kuvausrekvisiitasta.

Jos asiakkaalla on ideoita kuvauslokaatiosta tai kuvien teemasta, kuulen ne enemmän kuin mielelläni, sillä tarkoituksena on saada juuri asiakkaan näköisiä kuvia. Kerro siis ideasi rohkeasti ajanvarauksen yhteydessä.

2 0 1 5 - 2 0 1 9  A L L  R I G H T S  R E S E R V E D

TMI SENJA RAPILA

Y-TUNNUS: 2712954-1

ESPOO, FINLAND

senja@senjarapila.com