• Senja

Miljoonien turistien Venetsia

Meren ja suolan tuoksu on jatkuvasti läsnä, minne tahansa tässä ”pikkuisessa” kaupungissa eksyykin. Itsehän lähdin poikkeuksetta polleana vain turistimassan mukana Venetsian sydäntä kohden, ja löysin itseni paria tuntia myöhemmin kaupungin toiselta puolelta eksyneenä. Tässä vaiheessa luovutin raskaiden kantamuksieni kanssa ja siirryin lähimpään ravintolaan syömään.Venetsiassakin vastaan tuli yllätyksiä; hostellin vessassa ei ollut lukkoa. Kyseessä oli selkeästi opiskelija-asuntola tai vastaava, joka on myös ajoittain turistien käytössä. Kylpytiloissa oli kaapilliset suihkut vieretysten ja vessat, joissa ei siis ollut lukkoja. Kyllähän tässä tilanteessa suomalainen jo miettii pakoa seuraavaan hostelliin, mutta onneksi siinä huoneistossa ei tuntunut ketään muuta asustelevan kuin minä.


Mielestäni tämä unelmien vesikaupunki saattaa olla matkailukohteena nykyään yliarvostettu, sillä näkemäni mukaan Venetsia on pilattu turismilla. Gondoli-ajeluista pyydetään vähintään 80 euroa, joka kulmalla on tuttuja kaupittelijoita ja koko kaupunki on selkeästi sortumassa.Uskon, että Venetsian kaltainen kaupunki kukoistaa kesällä, mutta tuskin täällä silloin viihtyisi. Jos turistimäärät ovat helteillä edes kaksinkertaiset, ei täällä hengissä selviä – se on varma se. Toisaalta, kyllä täällä kieltämättä kaipaa lämpöä, sillä 12 astetta tuntuu meren äärellä ikävästi varpaissa useiden tuntien seikkailuiden jälkeen.
Matkan aikana monet ovat kyselleet minulta reittineuvoja, enkä siltä säästynyt Venetsiassakaan. En todellakaan tiedä mikä tässä pärstässä sanoo, että olen italiaano. Ehkä se saattaa johtua siitä, että värjäsin juuri ennen matkalle lähtöä kulmakarvani. Sekin on vain heitto, todellisuudessa tämä kansa on yhtä värikäs kuin muukin maailma: vaikka stereotyyppisesti italialaiset ovat komeita, kauniita, tummia, karvaisia, elegantteja, on siellä joukossa myös niitä vaaleahiuksisia ja sinisilmäisiä, ihan perussuomalaisen näköisiä tyyppejä.

0 katselukertaa

2 0 1 5 - 2 0 1 9  A L L  R I G H T S  R E S E R V E D

TMI SENJA RAPILA

Y-TUNNUS: 2712954-1

ESPOO, FINLAND

senja@senjarapila.com